Продукти: 400-500 г телешко месо, също толкова гъби (печурки или манатарки), чаша бяло вино, 2 скилидки чесън, чер пипер на зърна, дафинов лист, сол, олио
Приготовление: нарязваме телешкото на малки кубчета, чесъна на едро. Слагаме 2-3 супени лъжици олио в съда, в който ще готвим (най-добре дълбок тефлонов тиган или касерола). Задушаваме всичко това 5 минути с 10-15 зърна чер пипер и 3-4 дафинови листа. След това добавяме бялото вино и гъбите и задушаваме още 5 минути. Сипваме 3 чаени чаши топла вода и 2-3 щипки сол, разбъркваме, изчакваме да заври и намаляваме огъня на 2. След около 70-90 минути яденето е готово. Ако през това време водата изври, доливаме половин чаша - целта е накрая да получим ястие със сос, а не чорба.
Тук аз бих предложил да се добави и малко лют червен пипер, но той е само за ценители - ако не сте по лютото, въобще не го пробвайте :)
Приготовление: нарязваме телешкото на малки кубчета, чесъна на едро. Слагаме 2-3 супени лъжици олио в съда, в който ще готвим (най-добре дълбок тефлонов тиган или касерола). Задушаваме всичко това 5 минути с 10-15 зърна чер пипер и 3-4 дафинови листа. След това добавяме бялото вино и гъбите и задушаваме още 5 минути. Сипваме 3 чаени чаши топла вода и 2-3 щипки сол, разбъркваме, изчакваме да заври и намаляваме огъня на 2. След около 70-90 минути яденето е готово. Ако през това време водата изври, доливаме половин чаша - целта е накрая да получим ястие със сос, а не чорба.
Тук аз бих предложил да се добави и малко лют червен пипер, но той е само за ценители - ако не сте по лютото, въобще не го пробвайте :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар