За любителите на "миризливите" меса давам тука една уникална рецепта.
Продукти: 500 г агнешко месо, 500 г спанак, зелен (става и със стар) кромид, 1,5 чаена чаша ориз, чер пипер на зърна, сол, олио
Приготовление: сваряваме нарязаното на порции месо в една тенджера с 1,5-2 л вода и 10-15 зърна чер пипер и 2-3 щипки сол. След това го нарязваме на кубчета, а бульона запазваме. В друга тенджера или голям дълбок тиган задушаваме за 5 минути изчистения, измит и нарязан на едро спанак и кромида в 2-3 лъжици олио. Добавяме месото да се задуши още 5 минути. Добавяме измития ориз при постоянно разбъркване, за да не загори. Добавяме 4 чаши от бульона (ако е по-малко от 4 чаши, добавяме вода, за да станат чашите чтири). Зърната пипер също се слагат в яденето. Посоляваме, разбъркваме и оставяме да ври на тих огън. След 20-30 минути всичко е готово.
Тук трябва да сме търпеливи с предварителното варене на месото, защото агнешкото ври малко бавно - поне 50-60 минути, понякога и повече.
При задушаването може да добавите къри и/или лют червен пипер (не е нужно кърито да е люто, то просто има чудесен аромат, който допълва аромата на агнешкото месо и от еднa страна, го прави по-плътен, а от друга - убива мириса, който много хора не харесват).
Продукти: 500 г агнешко месо, 500 г спанак, зелен (става и със стар) кромид, 1,5 чаена чаша ориз, чер пипер на зърна, сол, олио
Приготовление: сваряваме нарязаното на порции месо в една тенджера с 1,5-2 л вода и 10-15 зърна чер пипер и 2-3 щипки сол. След това го нарязваме на кубчета, а бульона запазваме. В друга тенджера или голям дълбок тиган задушаваме за 5 минути изчистения, измит и нарязан на едро спанак и кромида в 2-3 лъжици олио. Добавяме месото да се задуши още 5 минути. Добавяме измития ориз при постоянно разбъркване, за да не загори. Добавяме 4 чаши от бульона (ако е по-малко от 4 чаши, добавяме вода, за да станат чашите чтири). Зърната пипер също се слагат в яденето. Посоляваме, разбъркваме и оставяме да ври на тих огън. След 20-30 минути всичко е готово.
Тук трябва да сме търпеливи с предварителното варене на месото, защото агнешкото ври малко бавно - поне 50-60 минути, понякога и повече.
При задушаването може да добавите къри и/или лют червен пипер (не е нужно кърито да е люто, то просто има чудесен аромат, който допълва аромата на агнешкото месо и от еднa страна, го прави по-плътен, а от друга - убива мириса, който много хора не харесват).
О Здравец, много ни зариби, ще те следим...туй ще го пробвам непременно!!! 20-30 минути няма ли да се развари ориза и спанака, месото колко трябва да е сварено?
ОтговорИзтриванеХихии, радвам се, че има зарибени :) Ами аз месото вече го варя, докато стане напълно готово, за да съм сигурен, че е ок, щото няколко пъти си патя с агнешко и с телешко. А за ориза и спанака - просто опитваш, докато се готви и като е готово го изключваш. Ама толкова е - до половин час на по-бавен огън.
ОтговорИзтриване