Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

12 април 2009

Салата "Цветница" (на Диана салатата)

Продукти: 2 средно големи варени със сол картофа - на дребни кубчета; 1/6 сладко киселка ябълка на кубчета; 3 шайби истинска шунка - на кубчета; сърцевината на една сочна маруля, нарязана на косми; 1 стрък пресен чесън; 10 гр. пресен кашкавал или моцарела - на зарчета; 1/2 супена лъжица майонеза, смесена с 2 супени лъжици кисело мляко и 1 чаена лъжичка маслинова паста; една идея олио; половин идея сол, 2 супени лъжички ситно надробени орехи.

Приготовлението е по интуиция. :)
Коментари не давам, защото нямам авторски права над салатата.

1 коментар:

  1. Приготвянето е не само по инуиция, а най-добре на 3 ракийки се приготвя тази салатка, в междудението на Лазаров ден и Цветница. Добре е майонезата, киселото мляко и маслиновата паста да са разбити като дресинг. Всичко останало са подробности. Само внимателно, след 3-те ракии да не се появи следната подробност в салатката-черупки от орехи ; D

    ОтговорИзтриване