Схема: В стабилна като обем тенджера, завираме около 1л. и половина вода. В процеса на завиране, слагаме вътре почистения и ситно нарязан, като за ориз дебел морков. Докато се случва съответният процес, създаваме от каймата и оризчето своеобразна смес, допълнена с малко сол и черно пиперче. Нека не забравяме, че своеобразната смес е добре да бъде хомогенна. От нея правим топчета, двойно по големи от тези за „Супа топчета“, които преди пускането във врялата вода сплескваме като кюфтенца. Добре е да се прави по единично. Иначе се деформират. Изчакваме 5 мин. след поставянето на последното и внимателно разбъркваме. Докато те уврят, нарязваме спанака, лукчето, киселеца (и/или лапада). Добавяме зеленилката. Поръсваме с 1 и половина с.л. сол, минаваме отгоре с олио, разбъкваме и оставяме да къкри на тих огън. В момента в който спанакът вече е сменил цвета си, добавяме лютеничката и разбъркваме. В чаша за чай разтваряме брашанцето със студена вода и сипваме с бъркане в тенджерата. От тук на сетне трябва да поври поне 15 мин., за да може брашното да премине през минималната температурна обработка, необходима за здравословното му усвояване от организма.
Сервираме на организма с резенче лимон.
Под „ минаваме отгоре с олио“ нека НЕ се разбира минаваме някак над котлона с бутилка олио в ръка :))))
ОтговорИзтриванеМоят организъм вика, че това вървяло много с бяло вино или с бира, ама студена да ти замръне гърлото.
ОтговорИзтриванеА снимка? Не ми казвай, че телфона ти няма камера и блутут и че не знаеш как се прехвърлят снимки на лаптопа! Или че са ти били заети ръцете да си бъркаш в... манджата.
ОтговорИзтриване: D hahahaa. Хайде това е последната рецепта без снимков мат`риял. За което дължа извинение.Изядох я много бързо и забравих да снимам.Но мисля, че това е повод да я реализираш и аранжираш с това, дето викаш, че вървяло ;)
ОтговорИзтриванеПозволих си да кача клипче от свое име - майсторът е майка ми, аз съм операторът :))
ОтговорИзтриванеЙе-е-е-е-е :) Прекрасно се е получило.
ОтговорИзтриване