Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

26 април 2009

Салата ди Роза

Ето първата рецепта от необятната италианска кухня,с която възнамерявам да дам моя скромен принос в обогатяването на кулинарните фантазии на ukashaka1.
Добре е да се знае,че основните продукти в италианската кухня са:пастата,зехтинът и морските дарове.Приготвени добре,те са гарант за младост,здраве и дълголетие,с каквото могат да се похвалят италианците.И така,желая ви приятно забавление в кухнята!
Ето и обещаната рецепта:Паста,колкото желаете,от по-големите форми,1 консерва риба тон,4-5 рибки аншоа(може да се замести с друга дребна рибка),100 мг сметана,1 шепа черни маслини,чер пипер,сол,магданоз.
Приготовление:сваряваме и изцеждаме пастата и я изсипваме в салатиера.Всички останали продукти ги разбъркваме в сурово състояние и ги добавяме към пастата.Сервираме.Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар