Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

05 декември 2009

Паста с печурки и сушени манатарки

   Една семпла италианска рецепта.


   Продукти: 200-300 г пресни печурки, малка шепа сушени манатарки, скилидка чесън, 1/2 ч. чаша бяло вино, зехтин (олио), талиатели (може и друг тип паста, но за предпочитане да не са български спагети, които стават на каша при варенето). На снимката съм показал рецептата с тортелини с гъби.
   Приготовление: Предварително измиваме добре и нарязваме печурките надве-натри, като ги оставяме да са ни подръка. Нарязваме скилидката чесън на 3-4 парчета и я задушаваме в зехтина.  Веднага след нея добавяме всчиките печурки. Когато се задушат и те (не се лъжете да добавяте вода в гъбите, дори да ви се струва, че има нужда - до 1-2 мин. те ще пуснат много сос и ако сте добавили вода, ще получите доста рядка "супа", която ще трябва да чакате да изври поне още 20 мин.), ги заливаме с бялото вино, пускаме и манатарките и оставяме да покъкри още 5 мин. на тих огън. Прецеждаме сварената паста и я изсипваме в тигана при другите неща, като засилваме малко огъня и разбъркваме всичко 3-4 пъти така, че ако е останал по-рядък сос, той да бъде поет от пастата. Сервираме поръсено с чер пипер.
   Консумираме в комбинация с бяло вино или водка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар