Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

10 август 2010

Домати с цедено мляко


Когато използваме цедено мляко, обикновено го съчетаваме с краставици, правейки млечна салата. Опита ми показва, че резени домати с цедено мляко са изключително вкусно и красиво предястие за всяка маса. Ето и простата рецепта.
Големи червени домати.
Цедено мляко
Орехи
Чесън
1.с.л. зехтин, сол, чер. пипер.
(Броят на продуктите, зависи от броя на хората)
Доматите се нарязват на не-много тънки кръгчета.
Цеденото мляко, орехите и чесъна се смесват. Добавя се зехтина, солта и чер.пипер. Разбърква се добре. С шприц за торта, се "постила" цеденото мляко, върху резените домати.
Ето трик, в случай че нямате шприц: Малка найлонова торбичка, с ножица се прави малка дупчица в единият ъгъл, поставя се цеденото мляко и торбичката се ползва вместо шприц.
Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Това как върви с ракия, водка или мастика! Супер лятна глезотийка!

    ОтговорИзтриване
  2. Апропо, индийците правят нещо като таратор с домати, което наричат "раита" (не знам какво означава). Супер вкусно е, сервират го като предястие или като ордьовър на основното ястие.

    ОтговорИзтриване