Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

13 август 2010

Паста с рукола, миди и риба тон

Много лека, простичка, но специална рецепта. Ето няколко думи за руколата: http://en.wikipedia.org/wiki/Eruca_sativa#Cultivation_and_uses
Продукти за 4 души: 1 пакет паста, малка консерва миди, 2 малки монсерви риба тон, 1 връзка рукола, връзка магданоз, 1 домат, 2 скилидки чесън, сол, зехтин, чер пипер.
Приготовление: Слагаме пастата да се вари. Измиваме и нарязваме магданоза, чесъна и домата на кубчета и слагаме да се задушат заедно с мидите в зехтин в един голям тиган или касерола.. Посоляваме. След като са добили характерната хомогенност на задушеното, изсипваме вътре прецедената паста и рибата тон и разбъркваме. Добавяме измитата и нарязана на едро рукола и отново разбъркваме. Ако на дъното е останала течност от недобре изцедената паста или от това, че мидите са били в повечко марината, оставяме всичко да покъкри няколко минути, докато сосът почти се изпари, но не и съвсем да не остане.

Сервираме поръсено с прясно смлян чер пипер.
Консумираме с добре охладено сухо бяло вино.

1 коментар:

  1. Малките консерви риба тон се наричат "монсерви", както се забелязва в рецептата по-горе :)))))))) Това е стар лаф на френските готвачи.

    ОтговорИзтриване