Много лека, простичка, но специална рецепта. Ето няколко думи за руколата: http://en.wikipedia.org/wiki/Eruca_sativa#Cultivation_and_uses
Продукти за 4 души: 1 пакет паста, малка консерва миди, 2 малки монсерви риба тон, 1 връзка рукола, връзка магданоз, 1 домат, 2 скилидки чесън, сол, зехтин, чер пипер.
Приготовление: Слагаме пастата да се вари. Измиваме и нарязваме магданоза, чесъна и домата на кубчета и слагаме да се задушат заедно с мидите в зехтин в един голям тиган или касерола.. Посоляваме. След като са добили характерната хомогенност на задушеното, изсипваме вътре прецедената паста и рибата тон и разбъркваме. Добавяме измитата и нарязана на едро рукола и отново разбъркваме. Ако на дъното е останала течност от недобре изцедената паста или от това, че мидите са били в повечко марината, оставяме всичко да покъкри няколко минути, докато сосът почти се изпари, но не и съвсем да не остане.
Сервираме поръсено с прясно смлян чер пипер.
Консумираме с добре охладено сухо бяло вино.
Малките консерви риба тон се наричат "монсерви", както се забелязва в рецептата по-горе :)))))))) Това е стар лаф на френските готвачи.
ОтговорИзтриване