Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

16 август 2010

Картофи соте

Продукти: 400-500 г пресни малки картофи, 2 скилидки чесън, пресен копър, червен пипер, сол, масло.

Приготовление: обелваме и пускаме картофите във вряща подсолена вода, за да се сварят. Когато са сварени, прецеждаме ги от водата много добре. Сгорещяваме един дебел резен истинско масло (не маргарин) в дълбок тиган, като предварително сме счукали скилидките чесън и сем измили и надробили половин китка копър. Пускаме целите картофи в сгорещената мазнина и ги задушаваме добре, като се стараем да не ги бъркаме с прибор, а чрез движение на тигана, за да не се разкашкат и раздробят. След като добият златист цвят и изпълнят кухнята с ухание на масло, ги поръсваме с чесъна и червения пипер, като разбъркваме постоянно, за да не загорят. След 1-2 обръщания в тигана им добавяме и надробения пресен копър, разбъркваме отново добре
и спираме котлона, оставяйки готовото соте да постои в захлупениятиган още 1-2 минути, докато картофите поемат хубаво аромата на всички подправки.

Сервираме ги горещи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар