Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

15 юли 2012

Пълнени сурови чушки

Убеден съм, че всички познават тази рецепта в един или друг вариант. Ето моя:
Продукти: 7-8 истински български летни зелени чушки (нека са зелени, а не бели сиврии, които за мен имат аромат на всичко друго, но не и на чушка!), 1 голям сладък юлски домат, 200 г сирене (не се залъгвайте с нещо под 10 лв/кг, ако искате удоволствие от храненето и сирене, а не "растителен продукт"), 2-3 листа пресен босилек, зехтин (на който му се свиди, може и олио); задължително всички продукти трябва да са пресни и охладени за по-голяма свежест.
Приготовление: измийте и изкормушете чушките; в купа нарежете домата на малки кубчета, поръсете с натрошеното сирене и с накъсан пресен босилек; добавте зехтин на око и разбъркайте добре, но не много енергично, за да не получите супа; една по една с чаена лъжичка напълнете чушките с получената смес и ги подредете в чиния; за по-мераклиите в сместа може да се добавят обезкостени нарязани маслини; сервирайте вместо салата или като разядка с добавен в сместа лют червен пипер на люспи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар