Приготовление: пилето правим на големи прачета и го подреждаме на дъното на един гювеч или йенска тенджерка, като преди това там сме намазали всичкото масло. Върху пилето наронваме сиренето, слагаме кашкавала на парчета и топеното сирене. Разбиваме кофичката кисело мляко и заливаме с нея всичко в съда. Следва поръсване с щедро количество чубрица и чер пипер. Захлупваме и слагаме във все още студената фурна, след което я включваме на 200, т.е. на стандартните градуси. След около 40-50 минути всичко е станало на мозък, плуващ в гъст и ароматен бял сос.
Забележка: в никакъв случай не се изкушавайте да добавяте вода или повче от указаното мляко с мисълта, че нещо ще загори. Спокойно - няма! На снимката се забелязва донякъде какво стана, след като в Галац сложихме 2,5 кофички кисело мляко и 1 чаша вода - вместо гювеч получихме супа. Не, че беше по-малко вскуно, но...
Много вкусно и лесно изглежда! Довечера ще го пробвам..:-)
ОтговорИзтриване