
В зависимост от броя на консуматорите се купуват парчета океанска сьомга.
10 лимона
половин чаша захтин
2 кг.спaнак
20 гр. орехи
3 филии черен хляб
1 чаена чаша натрошено синьо сирене
1 пакет бекон
В тава от йенско стъкло се изстисква сокът от 10 лимона
Парчетата сьомга, се посоляват и се поръсват с чер. пипер. Поставят се в тавата и се покриват с фолио. Пекат се на предварително загрята фурна за около 20 мин. за 180 градуса ( наблюдава се все пак).
Задушава се спанака. Когато е готов, водата на спанака се елиминира.
Докато сьомгата се пече се приготвя следното:
Филиите хляб се нарязват във формата на крутони. Беконът се запържва докато пусне мазнина и се изважда. Крутоните се слагат в мазнината от бекона. Добавят се орехите.Добавя се спанака. Накрая- синьото сирене. Всичко това се бърка около минута, две три.
Изважда се сьомгата-поставя се в чиния. До рибата ,за гарнитура се поставя така нареченият "пълнеж", който върви изключително добре с вида риба и изстудено бяло вино.
А такккааааааа, а така!! Бравос!
ОтговорИзтриванеЧудесно си поставила пълен член след рефлексивен пасив във фразата "...се изстисква сокЪТ..." Малцина биха се справили с такава трудна задача :) Обикновено всички го мсилят за пряко допълнение и членуват с кратък член.
ОтговорИзтриванеИ аз съм интелектуалница. Да се знае.
ОтговорИзтриване