Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

02 септември 2009

Маринован телешки език

Продукти: един телешки език и сос. За соса: 2 домата, 1 глава кромид, 1 скилидка чесън, 2 листа дафинов лист, 4-5 зърна бахар, 4-5 зърна чер пипер, сол, зехтин, 50 г червено вино, 1 с.л. брашно.
Приготовление: сваряваме езика във вода със сол и чер пипер. Облеваме го и нарязваме на тънки филийки, които връщаме в бульона, където е врял, за да не изсъхнат, докато правим соса. Соса правим така: нарязваме на кубчета двата домата, задушаваме ги с кромида, чесъна и зехтина. Добавяме виното и подправките (вж.клипа), 2-3 черпака от телешкия бульон, слагаме и всичкото месо, разбъркваме добре и оставяме да къкри 10 мин. на тих огън.


Накрая разбъркваме брашното в 100 г студена вода и бавно, с бъркане, го изсипваме във врящата манджа, за да я сгъстим.

4 коментара:

  1. Забравих да добавя, че това върви с гарнитура от топка варен ориз с чер пипер. Става и с картофено пюре.

    ОтговорИзтриване
  2. strahotno e,вече го пробвах,невероятно

    ОтговорИзтриване