Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

05 юли 2012

Паста "Маре е монте"

Това е семпла и уникална на вкус комбинация от пресни летни зеленчуци и риба.
Продукти: спагети по желание; средно голяма тиквичка; малък или средно голям домат; 2-3 скилидки чесън; магданоз - може и цяла връзка; рукола - колкото повече, толкова по-добре; консерва риба тон (за предпочитане в растителна мазнина и на парчета, а не мляна); пармезан; 4-5 с.л. зехтин; чер пипер; сол.
Приготовление: нарязваме тиквичката на едри кубченца, с нея магданоза и чесъна на едро, и ги задушаваме в зехтина. Добавяме сол и нарязания на едри кубчета домат в тигана също да се задуши (а НЕ да се запържи!). През това време в тенджерата, в подсолена вода, ни врят спагетите. Когато са готови, ги прецеждаме и ги изсипваме в тигана при задушените вече зеленчуци, за да поемат от аромата и образувалия се сос за 1-2 минути. Изключваме котлона и изсипваме рибата тон и измитата едронарязана рукола.
Разбъркваме добре. Сервираме поръсено с малко чер пипер и пармезан на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар