Това е семпла и уникална на вкус комбинация от пресни летни зеленчуци и риба.
Продукти: спагети по желание; средно голяма тиквичка; малък или средно голям домат; 2-3 скилидки чесън; магданоз - може и цяла връзка; рукола - колкото повече, толкова по-добре; консерва риба тон (за предпочитане в растителна мазнина и на парчета, а не мляна); пармезан; 4-5 с.л. зехтин; чер пипер; сол.
Приготовление: нарязваме тиквичката на едри кубченца, с нея магданоза и чесъна на едро, и ги задушаваме в зехтина. Добавяме сол и нарязания на едри кубчета домат в тигана също да се задуши (а НЕ да се запържи!). През това време в тенджерата, в подсолена вода, ни врят спагетите. Когато са готови, ги прецеждаме и ги изсипваме в тигана при задушените вече зеленчуци, за да поемат от аромата и образувалия се сос за 1-2 минути. Изключваме котлона и изсипваме рибата тон и измитата едронарязана рукола.
Разбъркваме добре. Сервираме поръсено с малко чер пипер и пармезан на вкус.
Продукти: спагети по желание; средно голяма тиквичка; малък или средно голям домат; 2-3 скилидки чесън; магданоз - може и цяла връзка; рукола - колкото повече, толкова по-добре; консерва риба тон (за предпочитане в растителна мазнина и на парчета, а не мляна); пармезан; 4-5 с.л. зехтин; чер пипер; сол.
Приготовление: нарязваме тиквичката на едри кубченца, с нея магданоза и чесъна на едро, и ги задушаваме в зехтина. Добавяме сол и нарязания на едри кубчета домат в тигана също да се задуши (а НЕ да се запържи!). През това време в тенджерата, в подсолена вода, ни врят спагетите. Когато са готови, ги прецеждаме и ги изсипваме в тигана при задушените вече зеленчуци, за да поемат от аромата и образувалия се сос за 1-2 минути. Изключваме котлона и изсипваме рибата тон и измитата едронарязана рукола.
Разбъркваме добре. Сервираме поръсено с малко чер пипер и пармезан на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар