Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

24 февруари 2009

Салата за уиски

Най-напред уточнявам, че ако ще правите тази салата, за да я употребявате с уиски, то уискито непременно трябва да бъде скоч или айриш. Препоръчителни марки: на първо място Jameson и Bushmills, може без проблем Grants, J&B, Tullamore Dew. В никакъв случай бърбън Passport или Jim Beam и подобни, които са сладки и са подходящи за бонбони, фъстъци и "отвреме навреме с бадеми".

Продукти: кутийка сладка царевица, зелен кромид, маслини (най-добре с пълнеж от чушка, обезателно солени), зехтин (да, може и олио, но само в краен случай - сега като ще пием уикси, нека да е с тертип), соев сос.

Приготовление: прецеждаме царевицата от сока и я изсипваме в чиния. Нарязваме зеления кромид както ни харесва - на дребно или едро. Добавяме маслини, колкото желаем, супена лъжица зехтин, соев сос на вкус (като се има предвид, че е доста солен). Разбъркваме. Може да украсим с 2-3 листа магданоз.

Не препоръчвам да се прекалява с тази салата, в смисъл да не я изяждате сами, а поне в компания с още един човек. Ефектът е "констипативен", ако мога така да се изразя.

1 коментар: