Добре дошли

Приятели, в този блог ще откриете моите лични кулинарни идеи. Претенции за професионализъм не предявявам, но гарантирам, че всичко, което ще намерите публикувано тук, съм го приготвял лично и лично съм го консумирал. Това ще рече, че тук всички рецепти са виждали бял свят поне веднъж и са били успешно изпълнени, в смисъл, че на мен са ми направили впечатление и ги смятам за смислени. Надявам се да подпомогна със свежи попълнения личния ви рецептурник. Намерението ми е да попълвам блога поне с една-две нови рецепти седмично. Ще се опитам, когато е възможно, да допълвам текстовете със снимки на приготвеното. Добре дошли са коментари и отзиви, а също и нови автори с оригинални или класически рецепти. Единственото услвие е всичко, което публикувате, да бъде изпитано лично от вас, а не копирано от други сайтове, за да постигнeм автентичност на публикациите. Силно препоръчително е при възможност новите рецепти да бъдат придружени от снимки, а защо не и клипове. Приятно забавление!

12 април 2009

Талиетели с фасул и сардини

Понеже досега не съм давал рецепта с паста, тук предлагам една семпла такава - става за около 20 мин.

Продукти: Половин пакет талиетели (250 г), 3-4 сардини от консерва, доматено пюре (100 г), половин консерва червен фасул, червен пипер, магданоз, зехтин или олио, 2 кисели краставички, 3-4 маслини.

Приготовление: Слагаме талиетелите да се варят на средно силен огън, за да не станат готови преди соса. Когато са сварени наполовина, почваме да правим соса, който поначало е почти готов, защото е съставен от вече готови продукти. Разбъркваме доматеното пюре с около 1 чаша вода, за да стане хубава хомогенна смес. Слагаме го да ври с 2 супени лъжици олио. Като се посгъсти, добавяме фасула (може с малко от соса, който е в консервата), нарязаните маслини и кисели краставички и 2 щипки червен пипер. След 5 миннути добавяме и рибата и чакаме още 5 минути. Прецеждаме сварените талиетели и ги изсипваме в още врящия сос заедно с нарязан на ситно пресен магданоз на вкус. Разбъркваме всичко и намаляваме котлона на тих огън. След не повече от 1 минута сваляме от огъня и сервираме горещо. Пожелание всеки може да си поръси чер пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар