Когато използваме цедено мляко, обикновено го съчетаваме с краставици, правейки млечна салата. Опита ми показва, че резени домати с цедено мляко са изключително вкусно и красиво предястие за всяка маса. Ето и простата рецепта.
Големи червени домати.
Цедено мляко
Орехи
Чесън
1.с.л. зехтин, сол, чер. пипер.
(Броят на продуктите, зависи от броя на хората)
Доматите се нарязват на не-много тънки кръгчета.
Цеденото мляко, орехите и чесъна се смесват. Добавя се зехтина, солта и чер.пипер. Разбърква се добре. С шприц за торта, се "постила" цеденото мляко, върху резените домати.
Ето трик, в случай че нямате шприц: Малка найлонова торбичка, с ножица се прави малка дупчица в единият ъгъл, поставя се цеденото мляко и торбичката се ползва вместо шприц.
Приятен апетит!
Това как върви с ракия, водка или мастика! Супер лятна глезотийка!
ОтговорИзтриванеАпропо, индийците правят нещо като таратор с домати, което наричат "раита" (не знам какво означава). Супер вкусно е, сервират го като предястие или като ордьовър на основното ястие.
ОтговорИзтриване